Om os

Historien om tegllageret

Hvem er vi:

Firmaet startede i 1968 som et familie foretagende af Egon Jakobsen og hans to sønner Troels og Torben Jakobsen. De første mange år var firmaets aktivitet at opkøbe forskellige materialer hos nedrivnings entreprenørerne og udtage dem forsigtigt så de kunne sælges til genbrug. Her fik vi en stor erfaring i at behandle alle bygningsmaterialer på den rigtige måde så de tog mindst mulig skade ved udtagningen og transporten samt lageropbevaring det sidste kræver en stor del logistik og håndtering.

Gennem årerne øgedes aktiviteten i firmaet og der blev stiftet et nyt selskab med navnet E. Jakobsen & Sønner A/S med adresse på Artillerivej 75 i København S. Der kom nedrivningsmaskiner til og de efterfølgende 15 år foretog firmaet nedrivningsentrepriser og sideordnet voksede salget af genbrugs materialer enormt. disse blev solgt under navnet Københavns lavpristrælast det accelererede så voldsomt at i 1990 blev nødvendigt  også at sælge nye bygningsmaterialer. Pladsen blev for trang på Artillerivej 75 og firmaet købte en grund på Fragt 9 i Sydhavnen hvor helt nye salgslokaler og haller blev opført. Det fik navnet Københavns Lavpristømmerhandel med underafdelinger i Marielyst på Falster, Svendborg Lavpris Trælast og Gård på Langeland.

I år 2000 valgte vi at frasælge trælasterne til Stark og gå tilbage til kerne forretningen nemlig at købe og sælge brugte bygningsmaterialer især brugte tagsten og mursten Dette firma fik navnet Jakobsen Tegl ApS med adresse på Naurbjergvej 11 I Kirke Skensved 4622 Havdrup

Jakobsen Tegl voksede og købte Bergsten Tegl ApS  som lå på savværket i Tureby samt dele af Katrinedal Tagstensdepot. Med de opkøb blev Firmaet så stort at der blev ansat både  Sælgere og kontormedarbejder. og I dag er hele lageret oplistet på vore it systemer med ca. 5000 typer og over 1.000.000 stk. på lager i brugte/nye tagsten og mursten. Det bevirker at vi lynhurtigt kan fortælle vore kunder om det er en lagervare de spørger på eller vi skal finde den hos en samarbejdspartner. I Danmark eller i udlandet.

I dag sælger vi vore varer i gennem alle landets tømmerhandler og har også en afdeling i Stark City 24/7 som betjener vore professionelle og private kunder i København. Vi har også eksport til hele Europa samt USA. og vi importerer specialsten fra Tyskland og Holland som erstatter de Tag og mursten vi ikke kan skaffe fra genbrug desuden samarbejder vi med alle de danske teglværker.

I 2016 opstod ideen om at være med i de nye opcyklingsystemer og manifestere os inden for co2 besparende produkter. Vi gik ind i sortering og rensning af brugte mursten og har i dag udviklet en maskinpark der kan håndtere dette og det giver en besparelse på 500 ton co2